woensdag, 20. juli 2011 - 15:36

Vierde avond Vierdaagsefeesten

Nijmegen

Op de vierde avond was het weer druk bij het vermaakcentra op het Koningsplein, het Hunnerpark (Matrixx) en natuurlijk op de Waalkade tijdens het vuurwerk. De politie verrichte tien aanhoudingen.

De drukte begon al vroeg op het Koningsplein. Daar werden rond 21.30 uur de lichtkranten geactiveerd. Ook het Hunnerpark (Matrixx) en het Valkhof werden goed bezocht. Na 21.30 uur gingen bezoekers richting Waalkade en werden de cityguides ingezet om het publiek te begeleiden. Vanwege de drukte werd kort voor 22.30 uur ook de lichtkranten ingezet om de bezoekers via het Labyrint naar de Waalkade te leiden. Na afloop van het vuurwerk werd het weer druk op het Koningsplein, de Molenstraat en bij het Hunnerpark. Rond 00.30 uur was het alleen op de Molenstraat en het Koningsplein nog echt druk.

De eerste aanhouding werd pas rond 22.30 uur gedaan. Kort voor 03.00 uur werd de laatste arrestant naar het politiebureau gebracht. De aanhoudingen waren voor diefstal (2x), geen ID-bewijs kunnen tonen (2x), vechten/mishandeling (2x), vals geld, baldadigheid, belediging en mishandeling van een agent.

Ook dinsdag werd geprobeerd met vals geld te betalen, wederom met een biljet van 50 euro. De verdachte werd op de Molenstraat betrapt doordat een horecamedewerker met scanapparatuur ontdekte dat het biljet vals was. De verdachte, een 19-jarige man uit Utrecht, werd rond 23.30 uur overgedragen aan de politie. Na verhoor is proces-verbaal opgemaakt en is de verdachte ’s nachts heengezonden.

Via Twitter is het publiek gewaarschuwd dat er vals geld wordt uitgegeven. Ook zijn stagemanagers, beveiligers en zonecommandanten van de politie via een aparte SMS-Alert geïnformeerd dat er vals geld in omloop is.

Rond 00.30 uur zagen agenten twee mannen wildplassen op de Burchtstraat. Toen zij hen daarop aanspraken, liep één van hen weg. Een agent ging achter hem aan en hield hem staande. De verdachte, een 25-jarige man uit Oss, weigerde medewerking en beledigde de agent. Hij werd aangehouden voor het niet tonen van een geldig identiteitsbewijs. Vervolgens gaf de verdachte de agent een vuistslag en nam hem in een soort houdgreep. De andere agent snelde te hulp en wist met gepast geweld zijn collega te bevrijden. Meer agenten kwamen helpen, o.a. om omstanders op afstand te houden. De verdachte wilde de politiebus niet in en schopte en beledigde de agent die hem had aangehouden. Uiteindelijk kon hij met de nodige moeite in de bus worden gezet.

De verdachte zit nog vast voor verhoor op het politiebureau.
Provincie:
Tag(s):