vrijdag, 18. februari 2011 - 18:55

Vierde brand in Rabotoren Utrecht

Utrecht

Vrijdagmiddag is in de Rabotoren aan de Croeselaan voor de vierde keer brand uitgebroken.

Het vuur ontstond rond half vijf op de tweede verdieping in de technische ruimte van het in aanbouw zijnde gebouw. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat er eerst is opgeschaald naar grote brand. Dit in verband met de aanwezigheid van bouwvakkers in het pand en met het feit dat het een brand in hoogbouw betrof.

Nadat de brandweer eerst de zeven bouwvakkers die er aan het werk waren, had geëvacueerd, had zij daarna de brand snel onder controle (rond 17.15 uur). Bij de brand kwam veel rook vrij, die door de schachten omhoog trok. De brandweer heeft daarom de bovenste lagen van de toren geventileerd. Omdat de sprinklerinstallatie in werking is getreden, is er naar verwachting ook veel waterschade.

Het is al de vierde keer dat er brand uitbreekt in de Rabotoren. In juni 2010 brak er voor het eerst brand uit bovenin de toren. In oktober van datzelfde jaar brak er weer brand uit. Eerst op de negende verdieping, later op die dag ook op de twintigste verdieping. Alle keren had de brandweer de brand snel onder controle.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Forensisch onderzoek moet uitwijzen of het mogelijk om brandstichting gaat, aldus de politie.
Het nieuwe hoofdkantoor van de bank is nog niet in gebruik. De bouw heeft mede door de branden van vorig jaar vertraging opgelopen. In het gebouw komen 3300 mensen te werken. Met de bouw van het hoofdkantoor werd begin 2007 begonnen.
Provincie:
Tag(s):