zaterdag, 30. april 2011 - 12:03

Viertal aangehouden na belemmeren werkzaamheden politie

Oud-Beijerland

Bij een controle van een bestuurster in de Kerkstraat in Oud-Beijerland vrijdagnacht hebben 4 jongeren zich tegen de politie gekeerd.

De agenten wilden de papieren van de automobiliste controleren toen de vier overige inzittenden uit de auto stapten en zich bemoeiden met de werkzaamheden. Ze gingen dicht op de agenten staan, duwden hen en zaten aan hun spullen. De agenten vorderden hen op afstand te blijven maar hier gaven ze geen gehoor aan.

Een 20-jarige jongeman uit Oud-Beijerland beledigde de agenten en werd hiervoor aangehouden. Een 22-jarige man uit Nieuw-Beijerland probeerde daarop de aanhouding van zijn maat te belemmeren en werd daarop met pepperspray in het gezicht gespoten.

Hierna vertrokken de drie met de vrouwelijke bestuurster. Assistentie van collega’s werd ingeroepen waarna ze in de omgeving Peperstraat werden gevonden. Daar keerden ze zich weer tegen de politie die hen aan wilden houden. Er was gepast geweld voor nodig om de drie mee te krijgen. Dit lukte uiteindelijk. De vier jongens zitten nog vast. De overige twee knullen zijn 18 en 20 jaar oud en komen ook uit Oud-Beijerland. De bestuurster had geen aandeel in het geheel.
Provincie:
Tag(s):