dinsdag, 31. mei 2011 - 10:18

Viertal aangehouden na ernstig ongeval Borgercompagnie

Bij een ongeval in Borgercompagnie is een 24-jarige man uit Veendam ernstig gewond geraakt. Het ongeval vond plaats vlakbij het zweefvliegterrein en door nog onbekende oorzaak raakte het voertuig waar het slachtoffer in zat te water.

Bij aankomst van de hulpverleners waren twee mannen (18 en 28 jaar) uit Wildervank uit het voertuig. De 24-jarige Veendammer werd door de politie uit het voertuig gehaald. Het slachtoffer moest gereanimeerd worden en is zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. De 28-jarige bestuurder moest een blaastest doen en hieruit bleek hij teveel gedronken te hebben. Omdat ook deze man naar het ziekenhuis moest, is daar een bloedproef afgenomen. De bestuurder is aangehouden.

Tweede voertuig

Uit verklaringen bleek er vermoedelijk een tweede voertuig betrokken te zijn bij het ongeval. De inzittenden hiervan, in de leeftijd van 18 en 19 jaar uit Veendam en Wildervank, zouden na het ongeval twee inzittenden van het te water geraakte voertuig bevrijd hebben en hierna in paniek het hazenpad hebben gekozen. Zij zijn later die nacht aangehouden voor het in hulpeloze toestand achterlaten van de personen van de te water geraakte auto.

Of het tweede voertuig een rol heeft gespeeld bij het ongeval moet volgens een woordvoerder van de politie nog blijken. De verkeersongevallendienst van de politie heeft inmiddels geconstateerd dat de snelheid waarmee het voertuig te water geraakt is, laag was.
Provincie:
Tag(s):