vrijdag, 18. maart 2011 - 11:07

Vijf aanhoudingen in onderzoek uitbuiting Hongaren

Rotterdam

De Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) heeft onder leiding van het Functioneel Parket vijf verdachten aangehouden in Rotterdam en Schiedam. Zij worden verdacht van uitbuiting, deelname aan een criminele organisatie, verduistering, witwassen en oplichting.

Een 51-jarige verdachte is afgelopen nacht aangehouden en is in verzekering gesteld. Vier andere verdachten zijn dinsdag aangehouden en zijn gisteren door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld.

De verdachten die in bewaring zitten zijn drie mannen van 49, 28 en 26 jaar en een vrouw van 49 jaar. Het vermoeden is, dat de verdachten onder valse voorwendselen Hongaren naar Nederland lokten om hier te komen werken. Eenmaal in Nederland bleven de beloofde werkzaamheden uit dan wel werd het loon niet of slechts gedeeltelijk uitbetaald. De Hongaren moesten wekelijks betalen voor kost en inwoning.

De Siod trof tijdens de actie 31 Hongaren aan in de woningen in Rotterdam en Schiedam. Er was in de woningen geen warm water. Matrassen lagen op de vloer en er waren te weinig matrassen voor het aantal mensen dat er woonde.
Provincie:
Tag(s):