woensdag, 16. maart 2011 - 8:41

Vijf aanhoudingen na overval juwelier

Leeuwarden

De politie heeft dinsdagochtend vier inwoners van Leeuwarden van 18, 19, 30 en 47 jaar en een 39-jarige inwoonster van Feanwâlden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval op een juwelier aan de Nieuwestad.

Dinsdagochtend omstreeks 10.30 uur zagen getuigen dat de juwelier werd overvallen. Direct werd via 1-1-2 de politie gewaarschuwd. De twee overvallers verlieten vervolgens de winkel en stapten op een scooter. De juwelier en een omstander probeerden het duo nog te stoppen, maar dit lukte niet. De overvallers sloegen op de vlucht. Door de centralist van de Meldkamer Fryslân werd een Burgernetactie gestart en er werd een tweet geplaatst op www.twitter.com/meldkamer_frl. Meerdere deelnemers van Burgernet belden met informatie.

Een buurtagent zag op het Cambuursterpad een scooter staan. Hij had het sterke vermoeden dat dit deze scooter gebruikt was door de overvallers. In de omgeving werden vervolgens de vijf verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid van de overval. Tijdens deze actie werd ook nog een 15-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouen. Hij negeerde een verzoek van agenten om te vetrekken bij een afzetting. De jongen werkte niet mee en werd daarom ook aangehouden. Alle verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. De twee mannen van 30 en 47 jaar en de vrouw van 39 jaar mochten ’s avonds het bureau weer verlaten. Uit onderzoek bleek dat niet betrokken waren bij de overval. De twee mannen van 18 en 19 jaar werden voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):