zondag, 28. augustus 2011 - 14:33

Vijf auto's uitgebrand in weekend

De brandweer heeft het dit weekend druk gehad met autobranden in Limburg. Zowel in Weert, Merselo als Sittard-Geleen moest de brandweer uitrukken om autobranden te blussen.

In Weert was het zaterdagochtend om 05.00 uur raak in de Boermansstraat waar een auto in brand stond. Het voertuig werd door de brandweer geblust. De voertuigen voor en achter de brandende auto werden verplaatst om (verdere) schade aan andere voertuigen te voorkomen. Of er sprake is van een verband met eerdere autobranden is momenteel niet duidelijk, zo meldt de politie Limburg-Noord.

In de nacht van zaterdag op zondag zijn in Merselo twee auto’s in brand gestoken. Rond 01.40 uur is een auto in brand gestoken in de Pastoor de Botstraat. Een buurtbewoner heeft de brand meteen geblust.
Rond 02.45 uur is in de Grootdorp ook een auto in brand gestoken. Hier was het de brandweer die de brand geblust heeft. De politie heeft een onderzoek ingesteld en verricht ook buurtonderzoek.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Geleen en Guttecoven
twee personenauto's uitgebrand. 
Rond twee uur kreeg de brandweer de melding dat op de Burgemeester Lemmensstraat in Geleen een VW Golf in de brand stond. Een getuige had een harde knal gehoord en zag even later dat de auto vlam had gevat. Onduidelijk is nog of deze brand is aangestoken.
Anderhalf uur later vatte een Fiat Panda vlam die geparkeerd stond op de Dorpsstraat in Guttecoven. De voorzijde van de auto was totaal vernield door de brand. Ook sneuvelden door de hitte twee voorruiten van een woning waar de wagen voor geparkeerd stond. De eigenaar van de wagen heeft verklaard personen te hebben achtervolgd die volgens hem verantwoordelijk zijn voor brandstichting. De daders zijn volgens hem ontkomen.
Provincie:
Tag(s):