vrijdag, 26. augustus 2011 - 23:10 Update: 08-07-2014 0:29

Vijf Euro NCAP-sterren voor de Opel Ampera

Opel Ampera kreeg vijf sterren van de onafhankelijke consumentenorganisatie Euro NCAP (European New Car Assessment Programme). Daarmee behaalt de eerste voor dagelijks gebruik geschikte elektrische auto van een Europese fabrikant het maximale veiligheidsniveau, en voegt hij zich bij de huidige Opel-modellen die ook door Euro NCAP werden getest.

De Opel Ampera behaalde meer punten dan nodig is voor de hoogste klassering in alle categorieën, waaronder bescherming van inzittenden, veiligheid van kinderen, bescherming van voetgangers en veiligheidssystemen. De vijfdeurs auto kreeg bovendien een topscore bij de zijdelingse botsing. De uitstekende cijfers die de Ampera hier behaalde, zijn te danken aan de combinatie van een stevige carrosseriestructuur, een stijve kooiconstructie en doeltreffende veiligheidssystemen.

"Opel heeft een lange traditie op het gebied van zo hoog mogelijke veiligheidsnormen en de Ampera zet als leider op het gebied van veiligheidstechnologie die traditie op indrukwekkende wijze voort. De Ampera voldoet niet alleen aan maar overtreft zelfs de meest hoge eisen voor een topklassering in elke Euro NCAP-testcategorie. Dat is een unieke prestatie waar we erg trots op zijn," aldus Karl-Friedrich Stracke, Chief Executive Officer van Opel.

De Ampera is de eerste door Euro NCAP geteste auto die de maximale score behaalt bij de zijdelingse botsing, die sinds 2009 verplicht is. In deze test wordt de auto met 29 km/u zijdelings tegen een paal geslingerd, die een boom simuleert. Dankzij de uitstekende crashbestendigheid en stijfheid van de carrosseriestructuur van de Ampera worden inzittenden zeer goed beschermd. Een stijve kooiconstructie verzekert de bescherming tegen aanrijdingen.
Categorie:
Tag(s):