zondag, 26. juni 2011 - 18:04

Vijf gewonden bij oldtimerrally in Deventer

Deventer

Bij de finish van de Brouwers Boulevard Sprint op de Welle in Deventer is zondagmiddag een ernstig auto-ongeluk gebeurd. Hierbij zijn vijf gewonden gevallen, van wie twee er ernstig aan toe zijn.

Een bestuurder van de deelnemende auto’s verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en reed de mensen aan.

De zwaargewonden bevonden zich op de baan en maakten deel uit van de organisatie van het evenement. Daarnaast zijn er nog twee personen lichtgewond geraakt en is een persoon in het publiek onwel geworden. Zij zijn ter plekke behandeld.

Eén van de gewonden is per trauma-helikopter naar het ziekenhuis vervoerd. De politie doet momenteel onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Mensen in het publiek hebben het ongeluk gezien en zijn daardoor van streek.Enkele tientallen zijn in De Waag opgevangen door hulpverleners.

Het evenement is na het ongeval door de burgemeester en organisatie afgelast. Er is opvang voor betrokkenen, omstanders en ooggetuigen, met slachtofferhulp. De locatie hiervoor is op de Brink, voor de Waag.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):