maandag, 7. februari 2011 - 12:47

Vijf jaar gevangenisstraf en tbs in hoger beroep doodslag in woning

Capelle a/d IJssel

Het Gerechtshof te Den Haag heeft vandaag een 43-jarige man in hoger beroep, conform de eis van de advocaat-generaal, veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging wegens doodslag gepleegd op 20 juli 2009, in een woning aan de Floris Burgwal te Capelle a/d IJssel.

De rechtbank te Rotterdam veroordeelde de man voor dit feit eerder tot 8 jaar gevangenisstraf.

De advocaat-generaal heeft in hoger beroep naast de gevangenisstraf tbs geëist, nu deskundigen hebben geoordeeld dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is en dat behandeling noodzakelijk is. Het Gerechtshof heeft de advocaat-generaal in haar strafeis gevolgd. Het OM is zeer tevreden met dit resultaat.

De man was woonachtig in het souterrain van de woning van het slachtoffer. Het slachtoffer had hem in huis genomen nadat de partner van de man was overleden. Op 20 juli 2009 had de man drugs gebruikt en heeft hij zich tegenover anderen agressief uitgelaten over het slachtoffer. De man is naar de woning van het slachtoffer gegaan, waarna er volgens hem ruzie is ontstaan over de urn van zijn voormalig partner. De man heeft het slachtoffer met een mes in de borst gestoken. Het slachtoffer is aan de verwondingen overleden.
Provincie:
Tag(s):