zondag, 17. april 2011 - 22:41

Vijf mannen aangehouden voor moord in 2002

Rotterdam

Rechercheurs van het Cold Case Team van de politie Rotterdam-Rijnmond hebben deze week vijf mannen aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de moord op een 42-jarige Rotterdammer in 2002.

'De vijf zijn afkomstig uit Rotterdam, Den Haag en Antwerpen en zijn tussen de 34 en 42 jaar oud. De rechter-commissaris heeft hen voor veertien dagen in bewaring gesteld', meldt het Openbaar Ministerie.

Drie van de verdachten zijn broers. De moord volgde na een huwelijksfeest in maart 2002. Na het feest ging familie van de bruid en bruidegom naar een woning aan de Wilgenweerd.

In de nacht van 23 op 24 maart kregen enkele mensen ruzie met een oom van de bruidegom. De ruziemakers vertrokken van het feest. Korte tijd later werd aangebeld, en werd vrijwel meteen de oom van de bruidegom, een 42-jarige Rotterdammer, doodgeschoten.

In 2002 werd het onderzoek naar de moord zonder resultaat afgesloten. Het dossier werd overgedragen aan het Cold Case Team. Dat pakte vorig jaar de zaak weer op, en dat leidde tot de aanhoudingen van deze week.

Het onderzoek wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):