donderdag, 26. mei 2011 - 16:35

Vijf verzoeken voor hulp binnen een uur bij kustwacht

Den Helder

Bij het kustwachtcentrum in Den Helder kwamen donderdag binnen één uur vijf verzoeken voor hulp binnen. Omstreeks 13.38 uur meldde een motorjacht motorproblemen op het Markermeer Door de reddingboot van station Marken van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) werd het jacht naar Marken gesleept.

Om 14.11 uur werd een onbekend bootje met een blauwe huif waargenomen door een vissersschip t.h.v. het Bornrif nabij Ameland. Even later verloor dat schip het bootje uit het oog. De reddingboten van de KNRM stations Ameland en Terschelling werden gealarmeerd, alsmede het Kustwachtvliegtuig. Ook twee bergingsvaartuigen gingen op zoek. De zoekactie heeft nog niets opgeleverd. Aan de landzijde wordt nagegaan of er in jachthavens een bootje is binnengekomen of wordt vermist.

Om 14.18 uur kwam de melding binnen dat een visbootje was gezonken aan de zuidkant van Texel. De reddingboot van KNRM station Den Helder en de Kustwachtvaartuigen ‘Nieuwe Diep’ en ‘Visarend’ gingen ter plaatse. De opvarende is aan boord genomen van de ‘Nieuwe Diep’ en wordt naar Den Helder gebracht.

Om 14.24 uur meldde een motorjacht t.h.v. Lemmer dat het motorproblemen had. Twee reddingboten van KNRM station Lemmer en een bergingsvaartuig gingen er op af. Het bergingsvaartuig heeft het jacht naar Lemmer gebracht.

Tenslotte meldde om 14.45 uur een jacht dat het ten anker was gegaan voor Eemshaven, omdat het zonder brandstof zat. De reddingboot van KNRM station Eemshaven heeft brandstof gebracht, waarna het jacht zijn weg kon vervolgen.

Bij al deze acties zijn geen gewonden gevallen. De zoekactie bij Ameland gaat nog door.
Provincie:
Tag(s):