zondag, 3. juli 2011 - 15:28

Vijfde gorillababy Apenheul is wereldrecord

Apeldoorn

In Apenheul is een wereldrecord gevestigd. Voor de vijfde keer in 2011 is er een gorillababy geboren. En dat is een unicum voor dierentuinen wereldwijd. 'Nog nooit zijn er in één gorillagroep zoveel baby's geboren in hetzelfde jaar', meldt de Apenheul zondag trots.

Het gorillavrouwtje Kisiwa (14 jaar) heeft de gorillababyboom compleet gemaakt. Zondag 3 juli ontdekten de gorillaverzorgers een baby in haar armen. Ze beschermt de baby goed en laat het kleintje daardoor nog niet zo goed zien. We weten ook nog niet wat het geslacht is van de pasgeboren baby.

Mooie baby
Wat de gorillaverzorgers meteen opviel was dat Kisiwa een prachtige baby heeft gekregen met lange, zwarte haren. Zodra het geslacht van de baby bekend is, zullen zij een mooie naam voor het kleintje bedenken.

Babyboom
In het afgelopen half jaar gingen vier gorilla’s Kisiwa voor. Het ervaren gorillavrouwtje Mandji beet in januari het spits af toen zij beviel van een dochter. Gevolgd door Gyasi en Lobo, die beide ook een dochtertje kregen.

Een week eerder dan Kisiwa, op 26 juni, is Nemsi bevallen. Ook van haar baby weten we nog niet wat het geslacht is. De gorillaverzorgers zullen de komende tijd twee gorillanamen gaan bedenken voor de pasgeboren baby’s.

'Kisiwa en haar pasgeboren baby mogen al direct met de andere gorillamoeders en hun baby’s mee naar buiten', aldus de Apenheul.
Provincie:
Tag(s):