maandag, 30. mei 2011 - 9:32

Vijfenvijftig zieke kinderen beleven superdag op ronkende motoren

Ommen

Stichting Vrienden van het Vechtgenotenhuis en VNO-NCW N.O.O. kunnen met trots terugkijken op de eerste Vechtgenotenrit, de motortoertocht voor kinderen met kanker of die daar mee te maken hebben (gehad).

Ruim 55 kinderen en 70 motoren, zijspannen en trikes reden afgelopen zaterdag mee in de tocht die vertrok vanaf het Vechtgenotenhuis en reed door gemeenten Ommen, Raalte en Dalfsen.

Het weer zat de kinderen en rijders mee, het was droog en zelfs het zonnetje kwam af en toe nog door. Om half elf vertrok de stoet vanaf de Beerzerweg, onder begeleiding van wethouder Ilona Lagas, Bultje, de politie Ommen en gevolgd door een Amerikaanse schoolbus voor de ouders. In Raalte stopten de kinderen en rijders bij het Motormuseum van Max Middelbosch voor een lunch en een bezoekje aan het museum. Vervolgens werden de motoren weer gestart om via het centrum van Ommen weer richting het Vechtgenotenhuis te rijden.

Eenmaal ‘thuis’ was de dag voor de kinderen nog niet voorbij, zij werden getrakteerd op goocheltrucs van Magic John, demonstraties van een stuntmotor, pannenkoeken, presentaties over Parijs-Dakar van Wim Hutten en natuurlijk waren alle motoren, trikes en zijspannen die hadden meegereden te bewonderen.

Al met al een fantastische dag die niet mogelijk was geweest zonder de inzet van alle rijders die belangeloos uit heel Nederland kwamen om de kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen! Door het grote succes van deze eerste Vechtgenotenrit heeft de organisatie aangegeven dat de rit een vervolg krijgt! Zaterdag 2 juni 2012 zal de tweede Vechtgenotenrit plaatsvinden.
Provincie:
Tag(s):