dinsdag, 25. januari 2011 - 10:13

Vijftien jaar cel en TBS voor moord op tante in Bennekom

Bennekom

Een 43-jarige man uit Bergen (NH) is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien jaar en TBS met dwangverpleging voor moord op zijn 72-jarige tante op 20 januari 2010 in Bennekom.

De rechtbank in Arnhem acht hem ook schuldig aan bedreiging en stalking van zijn moeder en haar naaste omgeving in de periode van september 2009 tot en met januari 2010 en aan vernieling van de ruiten van de woning van zijn moeder in Wageningen op 8 januari 2010.

De man ontkent zijn tante om het leven te hebben gebracht. De rechtbank oordeelt dat de man zijn tante heeft vermoord omdat hij in geldnood verkeerde en het dwangmatige idee had dat hij recht had op een deel van het vermogen van zijn familie. Om dezelfde reden heeft hij ook de andere feiten gepleegd.

Daarom is de rechtbank van oordeel – alhoewel het Pieter Baan Centrum dit niet onomwonden heeft vastgesteld - dat de man gehandeld heeft onder invloed van een gebrekkige ontwikkeling van zijn geestvermogens. De rechtbank vindt TBS met dwangverpleging noodzakelijk om de familie tegen hem te beschermen, na afloop van de onvoorwaardelijke gevangenisstraf.

Omdat de rechtbank TBS met dwangverpleging oplegt, is de opgelegde onvoorwaardelijke gevangenisstraf lager dan de door de officier van justitie geëiste straf van 25 jaar.
Provincie:
Tag(s):