donderdag, 17. februari 2011 - 16:05

Vliegend personeel alcoholvrij

Schiphol

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee op donderdag 17 februari op Schiphol 146 vliegers en 292 bemanningsleden gecontroleerd op alcoholgebruik. Niemand was in overtreding.

De controle vond, in nauwe samenwerking met de grote Nederlandse luchtvaartmaatschappijen, plaats in het Crew Center op Schiphol, waar vliegers en cabinepersoneel de vlucht voorbereiden en op het vliegveld zelf.

Medewerkers van de verschillende luchtvaartmaatschappijen ondergingen een blaastest. Zij waren in het algemeen positief over de alcoholcontrole. De controles zijn van 05.00 tot 13.00 uur uitgevoerd door medewerkers van de Luchtvaartpolitie en Koninklijke Marechaussee. Periodiek houden zij dergelijke controles onder vliegers en cabinepersoneel. Dat gebeurt ook regelmatig op de kleine(re) vliegvelden.

In de luchtvaart is maximaal 90 ug/l (0,2 promille) toegestaan. Gedurende 10 uur voorafgaand aan de vlucht mag er door vliegtuigpersoneel geen alcohol worden genuttigd. Het aantal alcoholovertredingen in de luchtvaart is nihil.
Provincie:
Tag(s):