dinsdag, 14. juni 2011 - 17:01 Update: 08-07-2014 0:58

Vliegtuigbouwer Airbus laat reiziger meer zien

Het vliegen in de toekomst is niet meer tussen popnagels en verlijmde aluminiumplaten, maar achter glas met een panoramisch uitzicht.

De France vliegtuigbouwer Airbus heeft, vooruitlopend op de Paris Airshow "Le Bourget", haar concept vliegtuig aan de pers naar buiten gebracht.

Het is een blik naar 2050 waarin de reiziger in de sky-line wordt meegenomen en van alle comfort is voorzien. Een first class of economy ticket gaat in dit concept in rook op.

De vliegtuigbouwer werkt in het 'nieuwe vliegen' sterk aan het verminderen van het brandstofverbruik, de veiligheid en het geluid. Daarnaast is er veel aandacht voor het vermaak aan boord. Zo kunnen reizigers genieten van een spelletje virtuele golf, lezen de kinderen terug naar huis een verhaaltje, en is er de mogelijkheid om randapparatuur op te laden in een 'vitaliserende seat’ die zich automatisch aanpast aan de passagier.

De bouw van het vliegtuig zal op de botstructuur van vogels lijken. Nu maar afwachten of het toestel daadwerkelijk ‘van de grond komt’.
Categorie:
Tag(s):