donderdag, 27. oktober 2011 - 14:35

Vlissingse drugsdealers aangehouden

Vlissingen

Met de recente aanhouding van twee drugsdealers, een 27- en een 29-jarige Vlissinger, is het Walchers Verdovendemiddelen Team in de afrondende fase gekomen van een onderzoek naar de handel in met name heroïne en cocaïne op Walcheren en de Bevelanden.

De verdachten hebben zich al enkele jaren bezig gehouden met handel in de verdovende middelen aan zowel verslaafden als aan andere drugsdealers.

In maart 2011 werden gelijktijdig een drietal in Vlissingen woonachtige drugsdealers van respectievelijk 47-, 50- en 64 jaar aangehouden. Enkele maanden later volgde in augustus 2011 de aanhouding van een 40-jarige Vlissingse dealer. In september 2011 werden er wederom gelijktijdig een 3-tal Vlissingse drugsdealers van 29-, 27- en 36 jaar aangehouden.

In het onderzoek wat volgde bleek dat al deze plaatselijke dealers werden bevoorraad door steeds dezelfde personen die uiteindelijk konden worden geïdentificeerd en aangehouden. Deze verdachten, die zelf niet verslaafd zijn en puur uit winstbejag handelden, bleken dagelijks tientallen klanten te bevoorraden.

In het kader van het onderzoek werden in totaal in 6 woningen in Vlissingen doorzoekingen verricht alsmede in een Vlissingse horecagelegenheid. Hierbij werden verdovende middelen, geld, goud en een auto in beslag genomen. De horecagelegenheid heeft recentelijk in het kader van de zogenaamde BIBOB-procedure zijn deuren moeten sluiten.

Alle verdachten die vanaf augustus 2011 zijn aangehouden zitten nog in bewaring in afwachting van hun terechtzitting.
Provincie:
Tag(s):