dinsdag, 12. april 2011 - 11:08 Update: 08-07-2014 0:59

Vloet haalt oude bekende Michel Vonk binnen als Sparta-trainer

[ELF-Voetbal] Michel Vonk (42) is de nieuwe hoofdtrainer van Sparta Rotterdam. De huidige assistent van AZ-trainer Gertjan Verbeek tekent op Het Kasteel een contract voor één seizoen, met een optie voor een extra jaar. Het wordt zijn eerste klus als hoofdtrainer van een betaald voetbalclub.

Vonk is een oude bekende van Wiljan Vloet, die vorige week werd aangesteld als de nieuwe algemeen en technisch directeur van Sparta. Toen Vloet hoofdtrainer was op Spangen - tussen 2005 en 2007 - was Vonk zijn assistent.

Daarvoor werkte hij als jeugdtrainer bij PSV. Na zijn vertrek bij Sparta vertrok Vonk naar AZ, waar hij eerst de A1 en later Jong AZ ging trainen. Sinds dit seizoen combineert hij die laatste taak met de functie van assistent-trainer bij het eerste. Vonk had in zijn geboorteplaats Alkmaar nog een contract voor een jaar, maar AZ werkt mee aan overgang.

Vonk krijgt de taak om Sparta naar de Eredivisie te leiden. Het lijkt er namelijk niet op dat de Rotterdammers dat dit seizoen voor elkaar gaan krijgen. De ploeg staat momenteel tiende in de Jupiler League, maar kan zich in theorie nog wel plaatsen voor de extra wedstrijden aan het einde van het seizoen.
Categorie:
Tag(s):