woensdag, 20. april 2011 - 11:19

Vlucht voor politie eindigt in water Noord-Willemskanaal

In zijn poging om aan een aanhouding door de politie te ontkomen belandde een automobilist eerst in het water, toen in het ziekenhuis en uiteindelijk in een politiecel.

In de tuin van een woning aan de Heidehiem in Ubbena hield de politie dinsdagmiddag een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De man werd kort daarvoor slapend aangetroffen in een auto op de vluchtstrook van de afrit A28 bij Tynaarlo. De man kon geen rijbewijs tonen en zich ook op een andere wijze niet identificeren. Bovendien was de APK van de auto verlopen. Agenten vroegen de man of hij de auto in de berm wilde parkeren. Daarop ging hij er plotseling met hoge snelheid vandoor.

De agenten zetten de achtervolging in die uiteindelijk leidde naar de Heidehiem in Ubbena. Daar veloren de agenten de auto uit het oog. Enige tijd later werd de politie gebeld. De man had zich gemeld bij een woning aan de Heidenheim. Hij bleek met zijn auto het Noord-Willemskanaal te zijn ingereden. Hij werd daarbij uit de auto geslingerd en raakte gewond.Ondanks zijn verwondingen verborg hij zich in de tuin van een nabijgelegen woning. De pijn tengevolge van zijn verwondingen dwong hem hulp te vragen.

De verdachte is aangehouden en per ambulance overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. Het voertuig was total loss en is afgesleept. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het opgeven van een valse naam, het rijden zonder rijbewijs en diverse verkeersovertredingen.

Als reden voor zijn vlucht gaf hij op dat hij nog gezocht werd voor diverse veroordelingen. Dit bleek te kloppen. De man staat gesignaleerd voor strafuitvoering van in totaal 39 veroordelingen. Dus voor de kerstdagen is hij niet weer thuis, waar dat ook mag zijn.
Provincie:
Tag(s):