vrijdag, 30. december 2011 - 14:47

Vluchtauto kluisrovers door politie beschoten

Sliedrecht

Donderdagavond heeft een politieagent geschoten op de vluchtauto van kluiskrakers. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Agenten zagen donderdagavond dat het toegangshek bij een bedrijf aan het Trapezium in Sliedrecht openstond. Verder stond er een auto achter het hek en het rolluik aan de zijkant was open. De politiemensen begonnen direct met een onderzoek.

Kluis naar beneden gegooid
Op het moment dat een agent bij de geforceerde voordeur stond kwam er een kluis naar beneden. Verdachten hadden deze van zolder gehaald en door het raam naar buiten gegooid. Hierna kwamen er vier verdachten het pand uit waarvan er een naar de geparkeerde auto ging.

Geschoten
Vervolgens schoot een politieman, die net kon wegspringen voor de ‘vluchtende’ auto, nog naar de banden van dit voertuig. Buiten het bedrijfsterrein stapte er nog een verdachte in de auto die kans zag weg te rijden.

Politieheli KLPD
De agenten hielden wel direct bij het bedrijf een derde verdachte aan. Een vierde vluchtte lopend weg. De politie zette de omgeving af en een politiehelikopter van het Korps landelijke politiediensten vloog direct vanaf luchthaven Schiphol naar Sliedrecht en ging op zoek naar de vierde inbreker.

Warmtebeeldcamera
De warmtebeeldcamera in de helikopter zag warmteverschil bij een auto die geparkeerd stond bij een autobedrijf. Onder dit voertuig lag inderdaad de vierde verdachte die zich snel overgaf. De twee aangehouden mannen zijn 25 en 26 jaar en komen beiden uit Tilburg.
Provincie:
Tag(s):