dinsdag, 8. februari 2011 - 13:27

Vluchtende inbreker loopt zich vast in tuinvijver

Enschede

Een inbreker die werd gesnapt in Enschede door een oplettende buurtbewoner heeft zich op de vlucht voor de politie vastgelopen toen hij in een tuinvijver in een achtertuin was gesprongen.

Een oplettende buurvrouw zag maandagochtend omstreeks 08.45 uur een onbekende, donker geklede man in de tuin van de buren staan op de Spoorbos in Enschede. De vrouw wist dat de buren op dat moment niet aanwezig waren en zij schakelde direct de politie in.

Agenten zagen bij een woning verse braakschade. Op aanwijzing van buurtbewoners kon de inbreker worden gelokaliseerd in een van de achtertuinen. Toen de inbreker de politie zag probeerde hij te vluchten.

Op de vlucht door achtertuinen
Zijn vluchtpoging verliep door diverse achtertuinen en werd beëindigd doordat de verdachte in een tuinvijver sprong en direct omsingeld werd door politieagenten. De natte 44-jarige verdachte uit Warnsveld werd aangehouden.

Bij de man werd inbrekerswerktuig en een mes aangetroffen. De fiets waarmee de verdachte was gekomen bleek van diefstal afkomstig te zijn. De 44-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):