zaterdag, 7. mei 2011 - 17:26

VN-reis Prinses Máxima naar Senegal en Mali

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is van 9 t/m 13 mei in Senegal en Mali voor haar VN-activiteiten op het gebied van Inclusive Finance. Inclusive Finance staat voor toegang tot financiële diensten, tegen een redelijke prijs, voor iedereen die dit nodig heeft.

Wereldwijd kunnen 2,7 miljard mensen en miljoenen bedrijven geen gebruik maken van financiële diensten als leningen, spaar- of bankrekeningen of verzekeringen.

Prinses Máxima spreekt in Senegal onder meer met de minister van Financiën, de heer Abdoulaye Diop en de directeur van de Banque Centrale des Etats de l’Afrique de l’Ouest, de Centrale Bank van West-Afrikaanse Staten. Ze heeft een gesprek met de minister van Ondernemerschap en Microfinanciering, mevrouw Seynabou Ly Mbacké en bijeenkomsten met VN-vertegenwoordigers, IMF, Wereldbank en IFC (International Finance Corporation).

De Prinses woont tevens bijeenkomsten bij met de private sector en donoren. Woensdag 11 mei sluit Prinses Máxima het bezoek aan Senegal af met een toespraak tijdens de ‘Responsible Finance and Consumer Protection Workshop: International Experience and Implications for Senegal’ en met een ontmoeting met President Abdoulaye Wade van Senegal.

In Mali brengt Prinses Máxima een veldbezoek aan een microfinancieringsproject. De Prinses spreekt met lokale bevolking en ondernemers over de behoefte aan financiële diensten en het aanbod en hoe dit hun dagelijks leven en ondernemingen beïnvloedt. In Mali heeft Prinses Máxima onder meer ontmoetingen met minister van Economische Zaken en Financiën, de heer Lassine Bouaré, de directeur van de Centrale Bank in Mali en de minister van Industrie, Handel en Investeringen, mevrouw Sangaré Niamoto Ba.

De Prinses woont bijeenkomsten bij met de private sector en financiële instellingen. Vrijdag 13 mei sluit Prinses Máxima het bezoek aan Mali af met een gesprek met President Amadou Toumani Touré.

Prinses Máxima is in september 2009 benoemd als speciale pleitbezorger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon. Prinses Máxima adviseert in deze functie Ban Ki-moon over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van met name de lage inkomensgroepen en de MKB-sector.
Provincie:
Tag(s):