zondag, 17. april 2011 - 22:48

Voetbalsupporters ADO en AZ op de vuist

Alkmaar

Zaterdag gingen, net voor middernacht, na afloop van de wedstrijd AZ - ADO Den Haag, ongeveer 80 raddraaiers met elkaar op de vuist. 'Deze ontmoeting speelde zich af in en rondom het Victoriepark', meldt de politie zondag.

Verzwaarde handschoenen
De politie was binnen enkele minuten met tientallen agenten aanwezig om de kemphanen uiteen te drijven en hen aan te houden. Een aantal raddraaiers verspreidde zich over de binnenstad, bij hun vlucht werden enkele ‘verzwaarde handschoenen’ gevonden.

19 aanhoudingen
Op onder andere de Spanjaardstraat, Luttik Oudorp, het Victoriepark en het Verdronkenoord zijn in totaal 19 mannen aangehouden. Tien van hen afkomstig uit Den Haag (Ado), negen van hen uit Alkmaar en omgeving (AZ).

Eerder op de avond, tijdens de wedstrijd, werden vijf ADO-supporters op de trein gezet omdat ze in de stad waren en geen kaartje voor de wedstrijd bij zich hadden.

Zondag zijn alle verdachten gehoord en in verzekering gesteld. De politie neemt deze vechtpartij hoog op en stelt een uitgebreid onderzoek in. 'Meer aanhoudingen worden daarom niet uitgesloten', aldus de politie zondag.
Provincie:
Tag(s):