dinsdag, 5. april 2011 - 10:09

Volautomatische wapens op Amersfoortse schietbaan

Amersfoort

De politie van Utrecht heeft een groep mensen opgepakt die zich met illegale wapens vermaakte op een schietbaan in Amersfoort. De politie kwam in actie na een tip. Daaruit bleek dat zeven mensen zich bezighielden met het schieten met o.a volautomatische wapens.

Het onderzoek leidde op dinsdagavond 1 maart tot zeven aanhoudingen van mannen in de leeftijd van 29 tot en met 57 jaar.

Diezelfde avond werden doorzoekingen gehouden in onder andere de woningen van de verdachten in Amersfoort, Amsterdam, Cuijk en Nijmegen. Vijf verdachten werden die avond op de schietbaan aangehouden waar zij op dat moment als leden van een schietvereniging een baan hadden afgehuurd.


In totaal werden 15 vuurwapens waaronder een volautomatische wapen, een slagwapen (goedendag) en een explosief in beslag genomen. Daarnaast werden duizenden stuks munitie aangetroffen en in beslag genomen. Bij een doorzoeking in Amersfoort werd 22.000 euro cash geld in beslag genomen. De in beslag genomen wapens en onderdelen worden nader onderzocht op illegaal bezit en gebruik.

Van de zeven aangehouden verdachten bleken drie mannen slechts de beschikking te hebben over een geldige wapenvergunning.

Op dit moment zitten zes verdachten in voorarrest in verband met het lopend onderzoek. Een 45-jarige man uit Nijmegen is op vrije voeten in afwachting van verdere behandeling van de zaak.
Provincie:
Tag(s):