woensdag, 11. mei 2011 - 9:42

Volgend jaar boete bij 136 km/u

Den Haag

Op snelwegen waar een maximumsnelheid geldt van 130 kilometer per uur zullen automobilisten volgend jaar sneller een boete krijgen.

Zij ontvangen dan een boete als zij 136 kilometer per uur of harder rijden en niet meer bij 139 kilometer per uur zoals dat nu het geval is. Dit melden verschillende media woensdag.

De ministers Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) en Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) hebben de Tweede Kamer middels een brief op de hoogte gebracht van de voorgenomen maatregel.
Door de pakkans op wegen waar 130 kilometer mag worden gereden te verhogen, komt Schultz tegemoet aan de wens van een groot deel van de Tweede Kamer. Daar werd gevreesd dat de verhoging van de maximumsnelheid op sommige wegen zal leiden tot een groter aantal verkeersslachtoffers.

Op wegen waar 130 mag worden gereden, komt de marge te vervallen die het Openbaar Ministerie bij snelheidsoverschrijdingen hanteert. De correctie om eventuele afwijkingen in flitsapparatuur te ondervangen, blijft wél bestaan.

Op andere wegen blijft de huidige ondergrens bestaan.
Provincie:
Tag(s):