maandag, 28. februari 2011 - 8:54 Update: 08-07-2014 0:29

Volkswagen Passat van 2014 nu al leverbaar

Volkswagen start per direct de levering van de Passat BlueTDI, die dankzij zijn hypermoderne katalysatortechniek nu al voldoet aan de Euro6-emissienorm van 2014. Hierdoor is de Passat BlueTDI één van de weinige auto’s die in aanmerking komt voor een speciale overheidssubsidie van 1500 euro.

Leusden, 25 februari 2011 — Volkswagen start per direct de levering van de Passat BlueTDI, die dankzij zijn hypermoderne katalysatortechniek nu al voldoet aan de Euro6-emissienorm van 2014. Hierdoor is de Passat BlueTDI één van de weinige auto’s die in aanmerking komt voor een speciale overheidssubsidie van 1500 euro.

Als het om schone en zuinige motoren gaat, heeft Volkswagen een naam hoog te houden. Met de nieuwe 2.0 BlueTDI-motor voor de Passat, legt Volkswagen de lat nog hoger. Deze krachtbron behoort tot de allerschoonste dieselmotoren ter wereld en voldoet nu al aan de Euro6-emissienorm die per september 2014 van kracht wordt. En dat zonder concessies te doen aan de prestaties. De nieuwe 2.0 BlueTDI levert een riante 140 pk. Met de handmatig bediende transmissie heeft de 2.0 BlueTDI een CO2-uitstoot van slechts 123 g/km (A-label). De nieuwe Passat vormt een van de schoonste productportfolio’s, want het model is ook leverbaar in een uitvoering die op aardgas rijdt — de schoonste fossiele brandstof die momenteel beschikbaar is.

Topmotor 3.6 V6
Een tweede nieuwe motorvariant die per direct voor de Passat beschikbaar is, is de 300 pk sterke 3.6 V6. Deze is uitsluitend in de uiterst complete en luxueuze Highline-uitvoering leverbaar en staat garant voor bijzonder aansprekende prestaties. De kracht van deze zescilinder wordt via een zestraps DSG-transmissie met 4MOTION-technologie naar de vier wielen doorgegeven.

Marktleider
Sinds zijn marktintroductie in oktober 2010 blijkt ook de zevende generatie Passat weer een zeer gewilde auto. Inmiddels zijn er ruim 1.400 op kenteken gezet en heeft de Passat een segmentaandeel bereikt van 17 procent. Daarmee is hij marktleider in de felbevochten luxe middenklasse, waarin niet minder dan 25 modellen om de gunst van de klant strijden.
Zijn succes dankt de Passat aan zijn grote rijcomfort, ongekend stille interieur en hoge kwaliteitsniveau. Bovendien is de Passat voorzien van een royale standaarduitrusting met onder meer Climatic-airconditioning, dagrijverlichting, zes airbags en een radio/cd-speler met mp3-weergave. Ook een boordcomputer, elektrische raambediening vóór en achter, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en ESP met Trailer Stability Control behoren tot de standaardvoorzieningen. Vanaf Trendline komt daar bijvoorbeeld een vermoeidheidsassistent bij.
De meeste klanten geven totnogtoe de voorkeur aan de Passat Variant (75 procent). Van alle Passat-rijders kiest 77 procent voor een uitvoering ‘met’ 20 procent bijtelling, waarbij de versie met 1.6 TDI-motor favoriet is. Ruim 40 procent van alle nieuwe Passats wordt met deze zuinige dieselmotor geleverd.

Direct leverbaar
De Passat Limousine BlueTDI is per direct leverbaar in de uitrustingsniveaus Trendline, Comfortline en Highline, voor prijzen vanaf € 34.790,-. De Passat Variant BlueTDI Trendline is er vanaf € 36.190,-. De Passat Highline 3.6 V6 is als Limousine verkrijgbaar voor € 63.790,- en als Variant voor € 65.190,-. De prijzen van de Passat beginnen bij € 27.990,- voor de Limousine 1.4 TSI Easyline.
Categorie:
Tag(s):