maandag, 28. november 2011 - 23:32 Update: 08-07-2014 0:55

'Voltallige Raad van Commissarissen Ajax ontbonden'

Amsterdam

(Elf Voetbal) Geen winnaars. De ledenraad van Ajax heeft een akkoord bereikt om de voltallige Raad van Commissarissen te ontbinden. Ook Johan Cruijff werd weggestemd.

Dat weet Jaap de Groot, chef Sport van De Telegraaf, te melden in het programma Pauw&Witteman. "Om 22.30 uur is de vergadering weer verder gegaan. Maar nu gaat het voornamelijk om de invulling van het nieuwe bestuur van de ledenraad. Dat item stond sowieso op het programma."

Hoewel de beslissing van de 24 leden het vertrouwen in de hele Raad van Commissarissen geen juridische basis heeft, wordt Steven ten Have, Marjan Olfers, Paul Römer, Edgar Davids én Johan Cruijff verzocht de eer aan zichzelf te houden. De kleur van de nog te vormen nieuwe bestuursraad, die er vanavond nog moet komen, lijkt cruciaal te worden voor het definitieve besluit.

De ontbinding betekent vooralsnog dat alle veranderingen en het volledig uitgestippelde, waarin Louis van Gaal als nieuwe algemeen directeur zou komen en ook andere scenario's, de prullenbak in kunnen. Hoe het nu verder moet, is vooralsnog een raadsel.
Categorie:
Tag(s):