woensdag, 7. september 2011 - 19:49 Update: 08-07-2014 0:29

Volvo: Zuiniger motoren met betere prestaties

Volvo Car Corporation neemt een volgende stap naar emissieloos rijden met een nieuw gamma downsized motoren, dat bestaat uit viercilinder benzine- en dieselmotoren.

‘Op de IAA in Frankfurt onthullen we een nieuwe conceptauto die bewijst dat een kleinere motor niet ten koste hoeft te gaan van luxe en rijplezier', zegt Peter Mertens, Senior Vice President Research en Development bij Volvo Car Corporation.

Volvo's VEA (Volvo Environmental Architecture)-gamma van viercilinders omvat alle modellen, van de krachtige toppers tot de zuinige varianten. ‘Met deze focus op viercilinders kunnen we de CO2-uitstoot en het brandstofverbruik snel verminderen. We ontwikkelen viercilindermotoren met betere prestaties dan de huidige zescilinders en met een lager verbruik dan de huidige viercilindergeneratie', vervolgt Peter Mertens. De aandrijflijnen van Volvo's nieuwe motoren zijn tot 90 kilo lichter dan de huidige en hun brandstofverbruik is tot 35 procent beter.

Binnen het eigen modellengamma creëert Volvo Car Corporation bovendien schaalvoordelen met een nieuw platformstructuur: SPA (Scalable Platform Architecture). Met SPA kan Volvo de meeste modellen, ongeacht hun grootte en complexiteit, via dezelfde productielijn construeren. ‘We nemen onze technologische toekomst in eigen hand. Met ons nieuwe platformstructuur en het nieuwe motorgamma zitten we qua rijdynamiek en brandstofverbruik boven onze sterkste concurrenten', zegt Peter Mertens.

Het nieuwe platform biedt niet alleen voordelen voor de productie, maar ook voor de producten zelf. Volvo Car Corporation loopt voorop met de nieuwe SPA-modellen, die zo'n 100-150 kilo lichter zullen zijn dan de huidige lichtgewicht modellen van dezelfde grootte.

De nieuwe structuur maakt bovendien elektrificatie op alle niveaus mogelijk. Evenals nieuwe chassistechnologieën die, in combinatie met het lagere gewicht en de betere gewichtsverdeling, zorgen voor een betere rijdynamiek. De elektrische structuur is de basis van Volvo's voornemen om zijn leidende positie in actieve veiligheid te verstevigen.

De nieuwe conceptauto die volgende week in Frankfurt wordt onthuld, laat ook zien dat SPA Volvo's designteam meer vrijheid geeft in het creëren van spannende looks voor toekomstige Volvo-modellen.
‘Met de nieuwe platformstructuur kunnen we ons design aanscherpen en precies die dynamische uitstraling creëren die zo belangrijk is voor kopers van prestigeauto's. De conceptauto in Frankfurt is een mooi voorbeeld van de mogelijkheden die onze nieuwe platformstructuur biedt', aldus Peter Mertens.
Categorie:
Tag(s):