maandag, 18. april 2011 - 15:20

Volwassenen slaags om ruzie tussen twee leerlingen op schoolplein

Arnhem

De politie heeft na een uit de hand gelopen ruzie op een schoolplein
onder twee leerlingen die ontaarde in een vechtpartij tussen volwassenen zes personen aangehouden. Dit meldt de politie maandag.

Na een vechtpartij op een basisschool in Arnhem-Zuid heeft de politie vrijdag 15 april vier aanhoudingen verricht. Twee van hen hadden flinke verwondingen opgelopen en moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen. Gedurende het onderzoek verrichtte de politie zondag 17 april nog twee arrestaties.

Een ruzie tussen twee leerlingen op de basisschool zou vrijdagmiddag rond één uur hebben geleid tot een escalatie, waarbij beide jongetjes hulp in riepen van volwassenen.

Daarbij zou volgens getuigen door meerdere personen over en weer geslagen zijn, waarbij ook gebruik zou worden gemaakt van een honkbalknuppel. Nadat de politie was gewaarschuwd werd een 34-jarige Arnhemmer op school aangehouden. Drie anderen, twee 20-jarigen en een 43-jarige, bleken in een auto te zijn gestapt en werden in de buurt aangehouden.

Honkbalknuppel
Op aanwijzen van getuigen werd op school een honkbalknuppel aangetroffen en in beslag genomen. Twee van de vier aangehouden verdachten (één van de twee 20-jarigen en de 43-jarige) bleken dusdanig gewond dat ze zich in het ziekenhuis moesten laten behandelen.

Zondag meldden zich een 19-jarige en een 43-jarige Arnhemmer in het politiebureau. Ook zij zijn aangehouden. De vier eerder aangehouden verdachten zullen in de loop van de dag worden vrijgelaten in afwachting van een andere beslissing van het Openbaar Ministerie.
Provincie:
Tag(s):