woensdag, 16. februari 2011 - 15:16

Vondst grote hoeveelheden drugs in Breda door Taskforce

Breda

In de loop van de dinsdagmiddag 15 februari zijn in een loods bij een growshop in Breda grote hoeveelheden drugs, wapens, sieraden en contant geld aangetroffen. ‘De drugs is aangetroffen in een verborgen ruimte in de loods’, meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

Tijdens de actie onder de regie van de in december opgerichte Taskforce Georganiseerde Criminaliteit werd een controle in de growshop uitgevoerd. Een speurhond sloeg aan bij een plek, waarna door de handhavers een verborgen ruimte werd aangetroffen.

Cocaïne, hasj, miljoenen euro’s en tiental vuurwapens
Vanaf 17.00 uur is de politie Midden en West Brabant bezig geweest de verdovende middelen naar boven te krijgen. Op dit moment worden de verdovende middelen gewogen en bemonsterd en onderzocht op sporen. Een eerste schatting duidt op 5 kilo cocaïne, zo’n 350 kilo hasj, enkele miljoenen euro’s en een tiental vuurwapens aangetroffen.

Pakketten met vermoedelijk springstof
Ook werden pakketten met vermoedelijk springstof aangetroffen. Er zijn drie aanhoudingen verricht: een 28-jarige man, een 37-jarige man en een 38-jarige man uit Tilburg. Er is dinsdagavond beslag gelegd op een voertuig. Onder leiding van het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek gestart.

De Forensisch technische recherche was tot in de nachtelijke uren bezig met sporenonderzoek en vervolgt het onderzoek vandaag. Vannacht hebben er nog twee zoekingen plaatsgevonden in Tilburg. Onder regie van de Taskforce georganiseerde criminaliteit heeft de overheid in Brabant dinsdag hennepkwekerijen ontmanteld en zijn controles gestart in growshops.

De geregisseerde acties zijn gericht tegen de georganiseerde hennepteelt. Belangrijk onderdeel van de invallen en controles is het verkrijgen van meer informatie voor interventies van de gemeenten en de belastingdienst.

In de Taskforce werken gemeenten, politie, Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, Defensie en het ministerie van Veiligheid en Justitie samen om de georganiseerde criminaliteit in Brabant terug te dringen. Dat gebeurt door de criminelen en hun organisaties strafrechtelijk, bestuursrechtelijk en fiscaal aan te pakken.

Om dat mogelijk te maken, delen de betrokken organisaties hun informatie en werken samen aan de analyse. Op die manier worden systematisch criminele samenwerkingsverbanden in Brabant in kaart gebracht, die vervolgens aangepakt kunnen worden. Hoewel het accent bij de invallen en controles nu ligt op de hennepteelt, richt de Taskforce zich op alle deelgebieden waar de georganiseerde criminaliteit zich manifesteert zoals ook heling, witwassen en vastgoedfraude.

Taskforce is in december 2010 na een aantal ernstige incidenten ingesteld door de vijf grootste gemeenten van Brabant en minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. Doel van de Taskforce is de informatiepositie en slagkracht van de overheid in Brabant te versterken via intensieve samenwerking. Voorzitter van de Taskforce is burgemeester Noordanus van Tilburg samen met de directeur-generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving van het ministerie van Veiligheid en Justitie.
Provincie:
Tag(s):