zondag, 30. januari 2011 - 16:04 Update: 07-09-2018 15:39

Voordeur Lyceum in Boxtel opgeblazen

Boxtel

In de nacht van zaterdag op zondag hebben onbekenden rond 04.30 uur een glazen deur van de ingang van het Jacob Roeland Lyceum aan de Grote Beemd in Boxtel opgeblazen.

Het Jacob Roeland Lyceum is een school voor gymnasium, atheneum en havo waar dagelijks 1300 leerlingen lessen volgen. De technische recherche van de politie is zondagmorgen vroeg meteen met een groot onderzoek begonnen op het binnenterrein van de school.

Eerst zou een politie helikopter foto's maken van bovenaf om op die manier alles in beeld te brengen. Vanwege het slechte weer kon de helikopter echter niet opstijgen, wellicht dat deze luchtfoto's later vandaag nog gemaakt gaan worden.

De glazen toegangsdeur en enkele ruiten in de nabijheid van de ingang zijn gesneuveld door het ontplofte explosief. Tot laat in de middag is de technische recherche bezig geweest met een uitgebreid sporenonderzoek in en om de school.

Het gehele terrein van de school is afgezet met rood-witte linten. De politie is op zoek naar getuigen die zondagmorgen vroeg iets gehoord of gezien hebben. Zij kunnen contact opnemen met de technische recherche via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):