dinsdag, 22. februari 2011 - 20:24 Update: 08-07-2014 1:00

Voorlopig geen faillissement Veendam maar wel nieuwe naam

Veendam

(Elfvoetbal) Ondanks een financieel tekort maakt directeur van BV Veendam Henk Eising zich geen zorgen over een dreigend faillissement van de club.

Eising liet aan RTV Noord weten dat Veendam een tekort van ongeveer 200.000 euro moet wegwerken. Volgens de directeur heeft de eerstedivisionist genoeg investeerders gevonden om dat bedrag te kunnen betalen.

Om nog meer financiële armslag te verwezenlijken presenteert Eising binnenkort het kolonistenplan. Hiermee kunnen sponsoren eigenaar worden van een klein gedeelte van de club. De directeur wil de komende drie seizoenen elk jaar 500.000 euro ophalen. Lukt het plan niet dan gaat de club volgens Eising volgend seizoen alsnog failliet.

UPDATE:
Financieel malheur of niet, BV Veendam kiest binnen niet al te lange tijd een nieuwe clubnaam. Volgens algemeen directeur Henk Eising wil de club af van de zakelijke benaming 'Betaald Voetbal'.

De Veendamse supporters kunnen stemmen op mogelijke nieuwe namen en logo's, om zo af te komen van het zwakke imago van de club. Enkele opties zijn FC Veendam, CFC Veendam (Colonial Footbal Club, naar aanleiding van het financiële plan), Parkstad Veendam, Unie Veendam, FC Langeleegte, BV Veendam 1894 en FC Veenkolonialen. Fans kunnen ook zelf een voorstel voor een nieuwe naam aandragen.
Categorie:
Tag(s):