woensdag, 1. juni 2011 - 15:58

Voorlopige hechtenis verdachte moorden Zwijndrecht en Helmond verlengd

Dordrecht

De raadkamer van de rechtbank Dordrecht heeft woensdag de voorlopige hechtenis van de 25-jarige Helmonder die wordt verdacht van de moord op vier vrouwen, en poging moord op een man, verlengd met 30 dagen. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdagmiddag bekendgemaakt.

Ook de voorlopige hechtenis van een 45-jarige man uit Den Bosch is met 30 dagen verlengd. Deze man wordt verdacht van verboden wapenbezit. De rechtbank besloot tot 30 dagen omdat het onderzoek volop bezig is.

De beide mannen werden op vrijdag 20 mei aangehouden in verband met een grootschalig onderzoek van de politie Zuid-Holland-Zuid naar de moord op de drie vrouwen in Zwijndrecht op maandag 16 mei. In hun woning aan de Langeraarstraat in Zwijndrecht werden toen een 57-jarige moeder en haar twee dochters van 23 en 29 gedood. De 64-jarige man en vader van het gezin raakte zwaar gewond.

Onderzoek leidde naar de Helmonder, een ex-vriend van een van de dochters. De man werd aangehouden in de woning van een familielid in Den Bosch, met wie de verdachte samen een bedrijf had. In zijn woning in Helmond werd een in Amsterdam vermiste 20-jarige vrouw dood gevonden. In het huis in Den Bosch werd een vuurwapen gevonden.

Het onderzoek naar de moorden is nog niet afgerond. Zo moet er nog nader onderzoek naar het vuurwapen plaatsvinden. Ook is er nog veel forensisch onderzoek gaande, onder andere naar voorwerpen die in de diverse woningen, zowel van de slachtoffers als de verdachten, zijn aangetroffen. Om die reden zijn de diverse panden dan ook nog niet vrijgegeven door de officier van justitie.

De verdachten blijven in het belang van het onderzoek voorlopig in de zogenoemde beperkingen. Dat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun raadslieden, en niet met de buitenwereld.
Provincie:
Tag(s):