woensdag, 9. november 2011 - 19:50

Voorwerp gevonden in onderzoek vermiste Farida Zargar

Spijkenisse

In en om een woning aan de Venusstraat in Spijkenisse is het Nederlands Forensisch Instituut en de politie woensdag de hele dag aan het zoeken geweest naar sporen van de vermiste Farida Zargar. Dit meldt het Openbaar Ministerie aan Blik op Nieuws.

In de grond onder een schuur achter de woning is een voorwerp aangetroffen dat van belang kan zijn in het onderzoek naar de verdwijning van Farida. In belang van het onderzoek wil het OM niet vertellen wat het voorwerp is. De politie Rotterdam-Rijnmond doorzocht de grond naar aanleiding van een melding dat daar mogelijk iets te vinden was.

In de nacht van 13 op 14 oktober werd diezelfde woning doorzocht na een melding van een bedreiging met een vuurwapen. Bij die doorzoeking werden spullen van de sinds 5 augustus 2010 vermiste Farida Zargar aangetroffen. Dat ging onder meer om de tas van Farida, met daarin onder andere haar paspoort.

In verband met die vondst werd het onderzoeksteam dat de vermissing van Farida eerder onderzocht weer bijeengebracht. Op basis van de eerste resultaten werd op 25 oktober een 34-jarige man opnieuw aangehouden op verdenking van ontvoering dan wel diefstal, de dood ten gevolge hebbend. De man zat al vast op verdenking van betrokkenheid bij de bedreiging met het vuurwapen.
Provincie:
Tag(s):