vrijdag, 20. mei 2011 - 9:15

‘Vrachtautochauffeur vaker slachtoffer van geweld’

Amsterdam

Ongeveer de helft van alle vrachtautochauffeurs is één keer of vaker geconfronteerd met agressie. In 30% van deze gevallen is zelfs sprake van fysiek geweld, waarbij de chauffeur soms zelfs gewond raakt. Dit blijkt uit onderzoek van Transport en Logistiek Nederland (TLN).

TLN vindt het onacceptabel dat zoveel chauffeurs, die gewoon bezig zijn met hun werk, geconfronteerd worden met verbaal en fysiek geweld en luidt de noodklok. TLN wil met andere beroepsorganisaties in gesprek om te kijken hoe zij omgaan met agressie binnen hun sector en wil daarnaast samen met gemeenten en opdrachtgevers kijken hoe stedelijke distributie beter kan worden ingericht.

Chauffeurs worden bespuugd, hun vrachtauto wordt van de weg af gereden of nog erger, worden bedreigd met een mes of een vuurwapen. Volgens 65% van alle chauffeurs neemt de agressie alleen maar verder toe. 'Onacceptabel!', meent TLN voorzitter Alexander Sakkers. 'Chauffeurs werken dag in dag uit keihard om onze maatschappij draaiende te houden. Dat verdient respect, geen agressie!'.
Provincie:
Tag(s):