zondag, 16. januari 2011 - 9:55

Vrachtwagen gekanteld op de A28 bij Zwolle

Zwolle

Zaterdagmorgen is een Zweedse truck met oplegger op de A28 bij Zwolle gekanteld en op de zijkant op de middenvangrail terechtgekomen.

Het ongeval gebeurde toen de chauffeur op de, nog afgesloten, rechterrijbaan richting Zwolle in aanraking met enkele afzettingspaaltjes kwam. Na een, te hevige, stuurcorrectie ramde de combinatie de vangrail.

De truck was geladen met assen voor de Scania vestiging Zwolle. De combinatie kwam met de neus in de berm tot stilstand, hierna kantelde de oplegger deels over de vangrail op de linker rijbaan van de andere rijrichting terecht.

Twee achter de truck rijdende personen auto's reden achterop elkaar en werden tevens beschadigd door brokstukken. De bestuurders van deze auto's kwamen met de schrik vrij.

De gewonde chauffeur van de truck is door de brandweer uit zijn cabine geholpen. Door het ongeval ontstonden er lange files op de A28 in beide rijrichtingen. De bergers zijn nog enkele uren bezig geweest met de berging van de truck met oplegger omdat eerst de lading uit de oplegger moest worden gelost.

Vermoedelijk wordt daarna een deel van de vangrail vervangen. Politiemensen van de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) hebben de sporen van het ongeval vastgelegd.
Provincie:
Tag(s):