woensdag, 30. maart 2011 - 10:42

Vrachtwagenchauffeur rijdt elf dagen achter elkaar

Geldrop

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft een 25-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ekeren (B) bekeurd omdat hij min of meer 32 uur achter elkaar had gereden.

Hij had elf dagen achter elkaar gereden en probeerde dat te verbloemen met een valse verlofbrief. Hij kreeg een rijverbod opgelegd van 24 uur en een boete van 5746 euro die ter plaatse is betaald.

De chauffeur reed op de A67 ter hoogte van Geldrop en vervoerde levensmiddelen. Bij de controle toonde hij, naar later bleek, een valse verlofbrief. In de cabine troffen medewerkers van de Verkeerspolitie van het KLPD diverse tachograafschijven aan die onthulden dat hij 11 dagen achter elkaar had gereden. Met drie rusttijden van 4.35 uur, 4.20 uur en 6 uur, had hij een dagelijkse rijtijd opgebouwd van 32 uur.

De chauffeur viel op omdat hij een inhaalverbod voor vrachtauto’s negeerde. De werkgever heeft de boete van de chauffeur betaald en een andere chauffeur gestuurd om het af te rekenen. De chauffeur zelf vond het boetebedrag nog wel meevallen.
Provincie:
Tag(s):