woensdag, 29. juni 2011 - 21:22

Vrachtwagens betrokken bij ongeval op A73

Belfeld

Op de A73 ter hoogte van Tegelen in de richting van Venlo heeft woensdag omstreeks 15.00 uur een ongeval plaatsgevonden waarbij twee vrachtwagens betrokken waren.

De voorste vrachtwagen moest remmen voor een file. Achter deze vrachtwagen reed een tweede vrachtwagen die vermoedelijk een klapband kreeg, de bestuurder probeerde nog te remmen maar kwam uiteindelijk in botsing met het voorste voertuig. In de voorste vrachtwagen bevonden zich de bestuurder en een vrouw en kind. De vrouw en het kind zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Doordat de lading op het wegdek terecht is gekomen en omdat de politie een onderzoek heeft ingesteld is de A73 ter hoogte van Tegelen enkele uren afgesloten geweest voor het verkeer.

Op de A76 ter hoogte van Simpelveld is dinsdagochtend een tankwagen gekanteld en in de middenberm terechtgekomen. De tankwagen, gevuld met een ongevaarlijke vloeistof, reed rond elf uur richting Aken toen ter hoogte van Simpelveld één van de banden klapte. Hierdoor kwam het voertuig op z'n kant te liggen in de middenberm. Het verkeer kon redelijk doorrijden omdat gebruik kon worden gemaakt van de rechterrijstrook en de vluchtstrook. Voordat de wagen weer recht getakeld werd, moest eerst de inhoud van de tank worden overgepompt naar een andere tankauto.
Provincie:
Tag(s):