maandag, 4. april 2011 - 21:23

Vriendelijk aanpak overlast voertuigen Walcheren

Walcheren

Politie Zeeland zet het verscherpte toezicht op overlastgevende voertuigen voort.

Gezien de vele klachten van het publiek en ook de eigen waarnemingen van de politie, neemt de Zeeuwse politie de komende tijd deze overlast zeer serieus. Door deze aanpak hoopt de politie de overlast te verminderen en de verkeersveiligheid te bevorderen.

De overlast en strafbare feiten worden veroorzaakt door een kleine groep bestuurders. De verkeersterreur bestaat ondermeer uit technische mankementen, zoals onjuiste uitlaat en getinte ramen. Verder worden er straatraces op de openbare weg gehouden. Ook bestaat ander verkeersafwijkend gedrag zoals het niet doorrijden bij groen verkeerslicht maar wachten tot licht op geel springt en dan zo hard mogelijk wegrijden, snelheidsovertredingen en onnodig geluid veroorzaken. Deze groep bestuurders veroorzaken ook overlast op plaatsen waar zij zich verzamelen.

Bij een vermoeden dat een voertuig niet aan de technische eisen voldoet, wordt dit voertuig voor technisch onderzoek uit het verkeer genomen. Bij het constateren van een definitief technisch gebrek, wordt het kentekenbewijs ingenomen. Buitenom een bekeuring moet de eigenaar zijn voertuig in originele staat terugbrengen en binnen 28 dagen voor nacontrole bij de politie aanbieden. Als dit gebeurt en het voertuig is in orde bevonden, dan krijgt men het kentekenbewijs terug. Mocht dit voertuig niet voor nacontrole worden aangeboden, wordt het kentekenbewijs opgestuurd naar de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

De politie zal zowel opvallend als onopvallend tegen deze overlast optreden. Het is bekend dat de veroorzakers zeer alert zijn op politiecontroles. Getuigen van dit verkeersterreur worden verzocht tips onmiddellijk telefonisch te melden aan de politie 0900-8844. Ook kan anoniem gebeld worden naar 0800-7000.

De eerste controles hebben inmiddels plaatsgevonden waarbij diverse bekeuringen zijn uitgedeeld en voertuigen uit het verkeer zijn genomen. Veel meer controles zullen volgen.
Provincie:
Tag(s):