donderdag, 26. mei 2011 - 21:03

Vrijdagmarkt Emmen genomineerd voor de titel 'Beste markt van Nederland'

Emmen

De vrijdagmarkt van de gemeente Emmen is genomineerd voor de titel
'Beste markt van Nederland'. Samen met acht andere markten door heel
Nederland is de vrijdagmarkt genomineerd dankzij haar goede score op de
onderwerpen basisinfrastructuur van de markt, inrichting, wisselwerking
met de omgeving, afstemming op de consument, organisatie en
communicatie.

De verkiezing 'Beste markt van Nederland' wordt jaarlijks georganiseerd door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). Het belangrijkste doel van deze verkiezing is de verdere professionalisering van de warenmarkt, zodat consumenten ook in de toekomst naar de markten blijven komen. In totaal zijn er negen markten genomineerd: Emmen, Bilthoven, Dordrecht, Etten-Leur, Goes, Maastricht, Olst, Panningen en Zevenaar. Deze markten zijn opgedeeld in drie categorieën, te weten kleine markten, middelgrote markten en grote markten. Samen met de markten van Maastricht en Dordrecht is Emmen genomineerd in deze laatste categorie.


De genomineerde markten worden op korte termijn beoordeeld op locatie. Op 27 mei a.s. is de jury aanwezig op de markt in Emmen. Vervolgens maakt de jury op 27 juni a.s. bekend welke drie markten doorgaan naar de finale. Uit elke categorie wordt één markt geselecteerd, zodat uiteindelijk een keuze gemaakt wordt tussen een kleine, een middelgrote en een grote markt als 'beste markt van Nederland'. Mocht de vrijdagmarkt van Emmen doordringen tot de finale, dan krijgt zij in ieder geval een feest op de markt aangeboden. De markt krijgt dan nogmaals bezoek van de jury, waarbij enquêtes afgenomen worden onder
kooplieden en bezoekers van de markt. Deze worden meegewogen in het
eindoordeel. Wordt de vrijdagmarkt van Emmen vervolgens verkozen tot de beste markt van Nederland, dan krijgt zij naast de titel ook een promotiebudget ter waarde van € 5.000,-.
Provincie:
Tag(s):