dinsdag, 6. september 2011 - 14:28

Vrijspraak brandstichting poolcentrum Utrecht

Utrecht

Een 24-jarige man uit Utrecht die werd verdacht van brandstichting bij Poolcentrum “Le Pacha” is dinsdag door de rechtbank vrijgesproken. Volgens de rechtbank was er onvoldoende bewijs tegen de man.

De rechtbank oordeelde dat vaststaat dat verdachte op 9 november 2010 samen met twee anderen bij een benzinestation een jerrycan heeft gekocht en deze heeft gevuld met benzine. Volgens de rechtbank is het hoogst aannemelijk dat het dezelfde jerrycan is, die later teruggevonden is bij de voorgevel van het poolcentrum. Ook is aannemelijk dat de benzine in de jerrycan gebruikt is om brand mee te stichten.

Op basis van de in het dossier voorhanden zijnde onderzoeksgegevens kan echter niet worden vastgesteld op welke manier de jerrycan bij het poolcentrum terecht is gekomen en evenmin wie de jerrycan daar heeft achtergelaten. Ook de beelden van de bewakingscamera van Le Pacha bieden daarover geen uitsluitsel.

De rechtbank achtte daarom niet wettig en overtuigend bewezen dat verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan de hem ten laste gelegde opzettelijke brandstichting en sprak hem vrij.
Provincie:
Tag(s):