woensdag, 9. februari 2011 - 15:13

Vrijspraak in zaak verdwijning hobbyfotograaf Peters

Arnhem

De rechtbank Arnhem heeft woensdag een 41-jarige man uit Oosterbeek vrijgesproken van moord/doodslag op de 41-jarige hobbyfotograaf Henk Peters uit Doorwerth wegens gebrek aan bewijs.

De rechtbank gaat er vanuit dat de man uit Doorwerth niet meer in leven is en door geweld om het leven is gekomen. Het lichaam van de man uit Doorwerth is tot op heden niet aangetroffen.

Auto Henk Peters
De Oosterbeker beschikte kort na de vermissing van de man uit Doorwerth over, onder meer, zijn auto en hij heeft op veel vragen geen antwoord gegeven, maar er is geen bewijs dat hij verantwoordelijk is voor de dood/verdwijning van de man uit Doorwerth. Het zwijgen van de Oosterbeker kan niet als bewijs worden gebruikt omdat het recht om te zwijgen in de wet is vastgelegd.

Ook ziet de rechtbank geen bewijs voor de betrokkenheid van de Oosterbeker bij een eventuele gewelddadige beroving van de man uit Doorwerth, waarbij hij het leven zou hebben gelaten. Ten slotte heeft de rechtbank de Oosterbeker vrij gesproken van, kort gezegd, het wegmaken van het lichaam van de man uit Doorwerth, ook wegens gebrek aan bewijs.

De rechtbank heeft de Oosterbeker veroordeeld voor enkele andere feiten, waaronder vuurwapenbezit en verduistering. Zij heeft hem daarvoor een gevangenisstraf van 14 maanden opgelegd. De man zat vanaf zijn aanhouding in mei 2009 gedurende 22 maanden in voorarrest.
Provincie:
Tag(s):