maandag, 11. juli 2011 - 17:36

Vrijspraak ontuchtverdachte Veenendaal

Veenendaal

Een 31-jarige man uit Veenendaal die werd verdacht van ontuchtige handelingen met minderjarige meisjes is maandag door de rechtbank in Utrecht vrijgesproken. Volgens de rechtbank was er onvoldoende bewijs.

De verdachte zou een meisje van destijds tien jaar oud bij haar kruis hebben opgetild en een tweede meisje van destijds van 5 jaar oud onder haar kleding betast hebben. Een derde meisje, dat toen acht jaar was, had gezegd dat ze de verdachte op zijn mond moest kussen voordat ze de vissen in zijn winkel mocht voeren.

De rechtbank vond dat in de zaak van het 10-jarige meisje, de verklaring van het meisje en een vriendinnetje onvoldoende waren om tot een veroordeling te komen. De twee wisten toen al van de andere verdenkingen van ontucht. Dat is mogelijk van invloed geweest op hun interpretatie van het handelen van verdachte. De rechtbank sluit ook niet uit dat de meisjes elkaar beïnvloed hebben, voordat ze hun verklaring aflegden.

In de andere twee zaken werden de verklaringen van de betrokken meisjes niet ondersteund door ander bewijs. De rechtbank vond dat er daarom onvoldoende wettig en overtuigend bewijs was.

De officier van justitie had twee weken geleden ook vrijspraak geëist.
Provincie:
Tag(s):