zondag, 18. september 2011 - 21:59

Vrijwillige Politie controleert verkeer

Gieten

De Vrijwillige Politie Noord hield zaterdag een grote verkeerscontrole op de carpoolplaats ter hoogte van de rotonde aan de N34.

De controle werd gehouden in samenwerking met het Team Verkeers Handhaving, Belastingdienst, Douane, ANWB, Team Verkeers Ongevallen Analyse en VVN. Behalve de staande controle werden motorrijders en een alcoholbus ingezet.

In totaal passeerden 2828 voertuigen de tevens ingezette ANPR-auto (scan), dit leverde drie ‘hits’ op in de vorm van een ‘signalering’. Ruim 200 voertuigen werden op de controleplaats gecontroleerd op eventuele technische gebreken. Een aantal technische gebreken zoals defecte verlichting van voertuigen en aanhangwagens konden ter plaatse samen door bestuurders en ANWB-medewerkers gerepareerd worden. Deze service werd door de bestuurders als zeer prettig ervaren.

Er werden 169 blaastesten gedaan en 1 bestuurder bleek onder invloed, 570 ug/l, te verkeren. Er werd bekeurd voor overbelading(2), rijden zonder rijbewijs(1), rijden met verlopen/ongeldig rijbewijs(1), niet kunnen tonen van het rijbewijs(5), niet dragen van de autogordel(1), keren op de autoweg(1), overschrijden doorgetrokken streep(1), hulpkoppeling niet op juiste wijze bevestigd(1), losbreekreminrichting niet op juiste wijze bevestigd(1), gladde band(1), te donkere autoruiten – 20% ipv toegestane min. 55%(1).
Provincie:
Tag(s):