dinsdag, 6. september 2011 - 21:12

Vrouw (51) aangehouden zaak lijk Weespertrekvaart

Amsterdam

Een 51-jarige vrouw uit Almere is aangehouden. 'Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 45-jarige man', meldt de politie dinsdag.

Zijn levenloze lichaam werd op 17 juni gevonden in de Weespertrekvaart in Diemen. Duidelijk is dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. Een andere verdachte, een 65-jarige man uit Almere, werd al eerder op vrijdag 19 augustus aangehouden. Over de toedracht en het motief kan de politie in verband met het onderzoek niets zeggen.

Op dinsdag 14 juni zag een oplettende schipper iemand een pakket in het water van de Weespertrekvaart duwen. Kort daarna zag deze getuige twee schoenen in het water drijven.

Een zoektocht door duikers van de brandweer leverde toendertijd niets op. Deze schipper is niet de enige getuige. "De politie is op zoek naar een Engelstalige man en vrouw", zegt woordvoerder Femina Hoekstra van de politie Amsterdam-Amstelland.

"Zij dronken op tweede pinksterdag, maandag 13 juni, wat onder de brug van de A9 bij de Gaasperdammerweg, en spraken daar met de eerder genoemde schipper."

De politie roept ook andere personen op die tweede pinksterdag in de omgeving van de Stammerdijk-Weespertrekvaart in Diemen iets gezien hebben of meer weten over deze zaak zich te melden via 0900-8844. Anoniem tippen kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):