vrijdag, 22. april 2011 - 22:16

Vrouw aan de dood ontsnapt na pech onderweg

Een 35-jarige vrouw uit Rotterdam is vrijdag 22 april op de A20 vlak voor het Terbregse plein aan de dood ontsnapt toen haar door pech stilgevallen auto, in volle vaart werd aangereden door een andere personenauto.

Omstreeks 16.45 uur belde de vrouw vanuit haar auto 112. Ze werd onmiddellijk doorverbonden met de meldkamer van het KLPD. Nadat ze vertelde dat ze met pech op de meest linkse rijstrook stil stond werd haar verzocht zo snel mogelijk de auto te verlaten en tussen de vangrail in de middenberm te gaan staan tot de Verkeerspolitie van het KLPD ter plaatse was.

De Rotterdamse volgde de raad onmiddellijk op en ze stond amper tussen de vangrail, toen ze zag hoe haar auto van achteren werd aangereden. De bestuurder van deze auto, een 45-jarige man uit Schiedam, verklaarde tegenover de Verkeerspolitie dat hij ongeveer 100 km/uur reed toen hij zag dat zijn voorganger plotseling uitweek. Voor hij in de gaten had waarom, voer hij in volle vaart op de stilstaande auto. De Schiedammer is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd maar kon dit vanavond weer verlaten. De A20 in de richting Gouda is van 16.45 tot 18.15 uur gedeeltelijk afgesloten geweest.

Van de auto was na de aanrijding bijna niets meer over. Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt het ongeval.
Provincie:
Tag(s):