zondag, 20. maart 2011 - 13:52

Vrouw bijt en schopt agent

Velp

De politie heeft een 20-jarige vrouw uit Velp zaterdagavond 19 maart in haar woonplaats aangehouden op verdenking van bedreiging van een 30-jarige plaatsgenote.

De twee zijn bekenden van elkaar en kregen rond negen uur kennelijk ruzie voor de woning van de 20-jarige vrouw in Velp-Noord. Daarbij zou de 20-jarige Velpse haar plaatsgenote hebben belemmerd om te vertrekken. Daarop waarschuwde de 30-jarige vrouw de politie. Tijdens de bemiddeling van agenten bleef de 20-jarige vrouw zich agressief gedragen in de richting van de 30-jarige vrouw en de agenten. De agenten besloten vervolgens om de 20-jarige vrouw aan te houden. Daarbij verzette de vrouw zich en schopte ze tegen de agenten. Ze beet ook een van de agenten in zijn pols. De vrouw werd na haar verhoor zondagochtend 20 maart weer vrijgelaten, in afwachting van een beslissing van justitie.

Handen af van politie-ambtenaren
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politie-ambtenaren zal de politie Gelderland-Midden medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politie-ambtenaren met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. (2011032323-wm)
Provincie:
Tag(s):