donderdag, 24. maart 2011 - 19:53

Vrouw drie keer aangehouden

Zaltbommel

Politieagenten van team Bommelerwaard hadden in de nacht van woensdag op donderdag hun handen vol aan een 28-jarige vrouw uit Den Bosch.

Na een verkeersongeval bleek de vrouw behoorlijk onder invloed van alcohol, daarna beledigde zij agenten op straat en tot slot werd zij lopend op de snelweg A2 aangetroffen en in veiligheid gebracht.

Omstreeks 23.25 uur woensdagavond kwam er bij de politie een melding binnen over een verkeersongeval op de Van Heemstraweg in Hurwenen. Daar bleek de vrouw rechtdoor te zijn gereden op een rotonde. In verband met de regel botsen is blazen is een ademanalyse gedaan. De uitslag was 1080 ug/l, ruim boven de wettelijk strafbare limiet van 220 en zo hoog dat dit automatisch invordering van het rijbewijs betekent. Omdat de vrouw deze niet bij zich had werd haar auto veilig gesteld.

Proces-verbaal voor rijden onder invloed wordt tegen haar opgemaakt. Na afhandeling van de zaak werd de 28-jarige weer in vrijheid gesteld. Op straat, de Steenweg in Zaltbommel, beledigde de vrouw vervolgens meerdere keren politieagenten in fuctie. Daarop werd de vrouw wederom meegenomen naar het politiebureau. Ook hiervoor is proces-verbaal opgemaakt.

Rond 02.50 uur kwam een derde melding bij de politie binnen over, naar later bleek, dezelfde vrouw. Op de snelweg A2 bij Bruchem zou iemand richting Utrecht lopen. Politieagenten gingen onmiddellijk die kant op om poolshoogte te nemen. Ter plekke bleek dat de 28-jarige inmiddels de rijbaan was overgestoken in de richting van Den Bosch. Op de scheidingsstreep van de vluchtstrook troffen politieagenten haar aan. Ze werd aangehouden voor openbare dronkenschap en is ter ontnuchtering in een cel op het politiebureau ingesloten. Zodra ze nuchter was, is de 28-jarige in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):