vrijdag, 24. juni 2011 - 8:06

Vrouw en twee kinderen levensgevaarlijk gewond na explosie woning

Berg aan de Maas

Bij een hevige brand in een woning aan de Burgemeester Kurversstraat in Berg aan de Maas in Zuid-Limburg, zijn in de nacht van donderdag op vrijdag een 33-jarige vrouw en haar twee kinderen, een jongen van 13 en een meisje van 10 jaar, levensgevaarlijk gewond geraakt.

Dit heeft de politie vrijdag laten weten. De brand ontstond na een explosie die zowel de voor- als achtergevel uit de woning sloeg. Rond 02.30 uur kwam de melding van de explosie en de daarop volgende brand bij de brandweer binnen. Die rukte direct uit met groot materieel.

'Heftig vuur'
Het vuur in het pand, liggende in een blok van vier woningen, was zo heftig dat geruime tijd werd gevreesd voor de aanpalende panden. De bewoners daarvan, zeven volwassenen en twee kinderen, werden overgebracht naar een hotel in Urmond.

Onderzoek
Rond 05.00 uur klonk het sein ‘brand meester’. 'In de komende uren zal worden bekeken of en wanneer die bewoners weer kunnen terugkeren naar hun huis en tevens moet worden bezien hoe groot het instortingsgevaar is van het totaal uitgebrande pand. Ook wordt onderzocht wat de explosie heeft veroorzaakt', aldus de politie.
Provincie:
Tag(s):